De coach, Nicolien Wieringa

De coach, Nicolien Wieringa

Als coach zoek ik naar de verbinding tussen het persoonlijke verhaal en de professionele context

Over mij

Naast mijn werk als coach ben ik werkzaam als beleidsmedewerker onderzoek en wetenschappelijk editor bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Opleiding &
Werkervaring

Ik heb de opleiding tot apotheker gevolgd, waarna ik bij de Rijksuniversiteit Groningen heb gewerkt als onderzoeker van maatschappelijke vraagstukken over geneesmiddelen. Daarnaast heb ik onderwijs gegeven in patiëntenvoorlichting en de organisatie daarvan in de apotheek.

In 2001 ben ik gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn onderzoek ging over  de maatschappelijke impact van de geselecteerde patiëntenpopulaties waarin nieuwe geneesmiddelen worden onderzocht voordat ze op de markt komen. Op het terrein van science and technology studies heb ik vervolgens als beleidsmedewerker en onderzoeker gewerkt bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ), de Universiteit van Amsterdam, en de Rijksuniversiteit Groningen.

In 2011 heb ik de Leergang Coaching voor Professionals van de School voor Coaching in Leiden afgerond. Ik werk volgens de principes van wederzijds respect tussen coach en gecoachte, integriteit en vertrouwelijkheid.